Då är det min tur imorgon

Ja, då är det min tur att vara ”träningscoach” i TV4s Förkväll imorgon, onsdag. Jag kommer i och för sig att bara svischa förbi i rutan i egenskap av träningsexpert. Min programtid sträcker sig till 3 minuter. Troligen kring 17.30. Men jag ska vara där 3 TIMMAR innan. Tur att jag inte är med i 5 minuter… Det tar tid att bli tillräckligt snygg för teve.

Jag ska prata om olika trender inom träningsskor som jag ser : instabila skor och ”barfotaskor”.

De instabila har jag redan skrivit om i form av MBT. Även Reebok har tagit fram liknande skor (Easytone). Sen finns det andra skor som ser likadana ut men som inte är instabila. De är bara runda. Onödigt inköp tycker jag!

Den andra trenden kallar jag ”barfotaskor”. Något klatschigt namn måste man ju komma på när man ska vara i teve och allt. Här tänker jag på exempelvis Nike Free och Ecco Biom. Skor som är utformade så att foten själv får arbeta för att styra rörelsen, så som det är tänkt. De har alltså ingen onödig uppbyggnad eller stötdämpande funktion. nikefree

Det här är bra skor – bara du börjar stegvis även här. Det finns berättelser om vältränade löpare som tagit på sig ett par Freeskor och första gången gett sig ut på ett millopp. Och fick ont så klart. De var helt enkelt inte tillräckligt starka. Men det tränas upp om du använder skorna regelbundet och gradvis vänjer kroppen.

Till ”barfotaskorna” räknar jag även Five Fingers – skor som har blivit allt mer populära på våra träningsanläggningar. Vid styrketräning. fivefingersVissa jämför dem med gamla tiders sock-i-plast. Men i modern tappning. De här stöder fotvalvet till viss del och ger en grundstabilitet. Sen är det fotens muskler som arbetar.

Japp, imorgon är det min tur att vara med. Jag hoppas tipsen till kändisen är funktionella :-) . Och att jag inte får tunghäfta. Jag tror inte det – men man vet aldrig… Du får gärna kommentera min insats här på bloggen. Eller de andras insatser.

Det här inlägget postades i Teve, tidningar och annat jag gör. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Då är det min tur imorgon

  1. Jenny skriver:

    Spännande. Lycka till, det måste jag spana in.

  2. Jamaal Daniello skriver:

    I would like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>