Höst

Står på trappan och andas in den kyliga höstluften. Lönnens löv på andra sidan parken glänser som guld i solen. Strålarna lyser på bara en liten del av trädet som gör det än mer magiskt. Hösten är här.

j0433755

Under hösten rensar växter och natur. Rensar bort det gamla. Städar undan gamla löv. Kastar av sig och kastar bort det som inte behövs längre. Det är en stund för vila och eftertanke. Naturen lugnar ned sig efter vårens hektiska skapande och sommarens prunkande skönhet. Nu råder lugn och ro inför vinterns vila.

På samma sätt behöver vi tid för reflektion och vila. Tid att rensa bort onödiga tankar, gammalt bråte. Tid att lugna ned och komma till ro. Hösten är en underbar tid, tycker jag. Se till att utnyttja det dagsljus som erbjuds för att fylla ögonen med ljus. Rör på kroppen och låt samtidigt sinnet få pauser. Ta in alla vackra färger.

CB030333

Balansen mellan vila och aktivitet är viktig. Varje dag. Varje vecka. Varje månad och år.

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höst

  1. Yevette Cowans skriver:

    I like this weblog very much so much wonderful info .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>