Allsidig träning för barn

Mina barn älskar att röra på sig – som så många andra barn. Jag är inte så mycket för tidig specialisering på endast en idrott när barnen är så små. Låt dem prova allt möjligt och lära sig så många olika rörelsemönster som möjligt. Sen kan man ”låsa” in dem i exempelvis det mest optimala rörelsemönstret för fotboll. För basket. För gympa. Eller vad det nu kan vara.

CB048370

Så när jag hörde talas om konceptet som Sweden Sport Academy står för; att få prova 8 olika idrotter under en termin med 12 träffar lät det ju perfekt.

Men maken  till rörigt innehåll och upplägg får man nog leta efter. I alla fall när det gäller Tyresöklubben. Och Enskede. Jag har fått många goda vitsord från Lidingö och GIH men här ute hos oss. Katastrof skulle jag säga. Det finns inget schema för innehåll för man vill kunna vara spontan och utnyttja väder och vind. Ok. Men det blir svårt för oss föräldrar att planera inne- eller utekläder. Och sen vill  – i alla fall mina barn – veta vad de ska göra innan de åker iväg. Då blir det roligare. Men det går inte.

Sen säger ledaren på plats i mitten av oktober att nu är vi inne resten av terminen för det är så kallt ute. Dagen efter kommer ett mejl där det står att vi ska vara ute fram till mitten av november. Och vid höstlovet gick info ut på TISDAGEN att det inte var någon träning på måndagen innan – eller resten av den veckan. Lite sen info. Nej, ingen mer träning med Sweden sport academy för min del. Synd på ett så bra koncept. Men allsidig träning, det tror jag benhårt på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allsidig träning för barn

  1. märit skriver:

    va jag oxå nyfiken på, men skippade pga andra aktiviteter. Stor skillnad på proffesionalism när det gäller aktiviteter överhuvudtaget för barn. Just nu ligger Täby Slalomklubb på topp på min lista. Seriöst, många vuxna ledare tillsammans med nya yngre förmågor som är med och lyssnar och lär och så får jag som förälder också engagera mig (och va med och träna om jag vill). Tycker jag är bra, då får jag glada barn som gillar träning och att ÅKA SKIDOR/Märit

  2. Nilsa Amparan skriver:

    Hiya! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>