Hur giftletandet gick?

42-15334904

Jo, tack, helgen har gått och med den, härliga dagar med huset fullt av barn. (nej, det är inte mina barn på bilden ovan… ) Hur giftletandet gick. Mja. Jag måste ju säga att jag hade högre förhoppningar om mig själv.

Jag började rätt bra, rensade bland gamla leksaker och kollade efter CE-märkningen. Men när jag kom på att jag var på vinden och letade bland deras gamla bebisleksaker (barnen är nu 4 och 6 år) då lade jag ned projektet. Hmmm… inte så värst smart, jag vet. Och sen kom jag inte vidare i dagens leksakshögar.

Nåväl. Men maten då? Helgens mat bestod bland annat av två portioner lax. Om jag kollade varifrån den kom? Nope. Jag veeet att jag borde ha gjort det! Men jag glömde faktiskt bort det när jag köpte och när jag lagade. Kom på det på kvällen och då var redan soporna i soptunnan. Ja visst kunde jag ha gått ut och ställt mig en lördagskväll och rotat runt i min soptunna. Men någonstans så tänker jag lite grann på hur mina grannar skulle uppfatta mig då: ”Stackarna, har inget att äta. Rotar i soptunnan en helgkväll.” Fast det kanske skulle resultera i gratismat från grannarna…? Hmmm, en spara-pengar-idé…?

lax

Men en sak har jag i alla fall lyckat med. Jag har kollat alla schampo, balsam och andra hygienprodukter och bestämt mig för att även barnen ska gå över till Ginesis produkter. Jag har själv testat dessa några veckor. Funkar helt ok. ”Problemet” är bara att schampot inte löddrar. Jag har provat – tro mig. Och balsamet känns mycket annorlunda. Inte fel. Men annorlunda.

ginesis

Jag ser framför mig mina killar som själva ska tvätta håret och som trycker ut 150 kronors schampot (en liten flaska) i tron om att mer ska löddra. Men ack så de bedrar sig. Det enda som kommer att hända är att flaskan tar slut. Och så luktar det lite speciellt. Jag har under helgen börjat vänja dem vid att ”äppeldoften i schampot inte är nyttigt för huden. Mmmm känn på den här lukten… mmmm bra för huden och för näsan.” Deras små näsor rynkades direkt och de såg lite misstänksamma på mig. Min förhoppning nu är att barnschampot har lite andra egenskaper (och lukt) än vuxenschampot. Jag veeet att det bara är vana. Men likväl luktar det inte så där himla gott.

Så summa sumarum: det ovana tar tid att få in som en rutin. Jag lovar bättring och bot. Det är ju bara för min egen skull som jag gör det här. Likväl sviktar minnet…

Jo, förresten: Ginesis produkter hittar du bland annat på www.ortagubben.se

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och matvanor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur giftletandet gick?

  1. Arron Mahomes skriver:

    I have been surfing on-line greater than three hours as of late, yet I by no means discovered any interesting article like yours. It’s beautiful value sufficient for me. In my view, if all web owners and bloggers made just right content material as you probably did, the web shall be a lot more helpful than ever before. ”Oh, that way madness lies let me shun that.” by William Shakespeare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>