Vi håller vikten!

För första gången på 70 år blir de feta och överviktiga inte fler i Sverige. Vi har börjat hålla vikten!

42-16033240

Med övervikt och fetma avser man BMI värde (body mass index) som endast tar hänsyn till hur mycket du väger i förhållande till hur lång du är. Måttet säger alltså inget om vad innehållet mellan hud och skelett består av: fett, muskler eller annat. Och det säger så klart inget om hälsan. Men ändå är det positivt att vi håller vikten! Tjo! High five! Eller ett högt hopp är ännu bättre så gör vi av med några fler kalorier när vi ändå håller på och hurrar.

I dag är 54 % av männen överviktiga eller feta, och 39 % av kvinnorna. Aj då, där försvann en del av glädjen. Otroligt att det är så många. I genomsnitt är 44 % av svenskarna överviktiga eller feta. När Statistiska Centralbyrån började bokföra dessa siffror 1980 var 35 % av männen och 27 % av kvinnorna överviktiga eller fet. Vilken ökning…

Men i Mexico är siffran i dag 70 %! SJUTTIO procent av befolkningen är överviktig eller fet! Helt ofattbara siffror! De är till och med värre än USA som är näst värst i världen (som har statistik) med 67 % feta eller överviktiga.

Men här i Sverige ökar inte antalet nu. Eller minskar. Vi håller vikten. För tillfället i alla fall. Bra jobbat alla svenskar! Håll i! Rör på dig mer! Laga mer mat hemma! Använd bra råvaror! Skippa snacks och halvfabrikat! Så börjar nog vågen tippa åt andra hållet snart. Go, go, go…

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi håller vikten!

  1. Wonderful site. Lots of useful information here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks to your effort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>