Kasta eller ge bort!

Hur mår du så här i mellandagarna? Som en svullen korv? Slapp och inaktiv? Helt ok? Bra efter god mat kombinerad med rörelse?

Man kan äta allt, men inte alltid. Det är mitt motto. Så om du ätit allt några dagar nu, då är det dags att hålla upp en stund. Låt kroppen komma i balans igen.

Står du där med en massa julgodis som blev över? Och har riktigt svårt att låta bli det när det väl finns hemma? Kanske det känns som en osynlig magnet som drar dig till gottigheterna och sen står du där och mumsar fastän du inte hade tänkt dig det. Eller så kanske du känner att det är synd att det blir liggande.

Aladdin_184p

Min fråga är: gör det bättre nytta på din kropp då? I dina fettdepåer? För äter du mer än du brukar och rör på dig som vanligt (eller mindre) så hamnar det i fettdepåerna. Är det värt det?

Mitt råd är att kasta bort det. Framför allt om du vet att du har svårt att stå emot suget. Känns det som slöseri: ge det till någon vän eller granne. Eller gör någon hemlös glad. Bara du ser till att det inte hamnar i din kropp. Fyll dig i stället med sund mat med mycket näring, mycket råa grönsaker, groddar, rotfrukter. Låt kroppen få en paus från skinkor, såser, Jansson och allt som den fått ta emot några dagar.

j0405360

Och får du ta emot någon annans överblivna godis. Ge bort det med!

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kasta eller ge bort!

  1. Maryland Hanly skriver:

    Someone essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish amazing. Magnificent job!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>