Mindful julafton

Ja, så är den här. Barnens stora dag. Ja, jag ser det främst så. Vi vuxna har nog både levt och överlevt tillräckligt många julaftnar för att inse att det är en dag som alla andra. PLUS en massa medvetna och omedvetna förväntningar.

42-16589451

Men morgondagen finns kvar. Maten finns kvar – så du behöver inte överäta som om det vore din sista måltid. Godiset finns kvar, och kommer att finnas där under det kommande årets alla dagar.

Vi frossar som om vi levde under gamla tiders svält då det kanske bara fanns godsaker under några få dagar av året. Som för min mamma som är uppvuxen på den finska landsbygden under krigens år. Då fanns det verkligen INGENTING i form av godis och sötsaker. Kåda från granarna var gott godis. Så klart åt de allt gott som kom i deras väg kring jul och andra festliga tillfällen. Samtidigt var det inte mycket som dök upp…

42-15636680

I dag ser det annorlunda ut för många av oss i västvärlden. Men vi frossar på ändå. Kastar i oss allt som kommer i vår väg. Snabbt, snabbt så vi inte hinner känna smaken. Direkt vidare till nästa. Hinna med så mycket som möjligt…

Mitt råd för en riktigt god jul är att äta allt det goda och njuuuuta av det. Tugga långsamt. Känn smakerna. Dofterna. Konsistensen i munnen. Vad som händer när olika smaker blandas. Ät det du vill och gör det med små tuggor i långsam takt. Njutningen blir om möjligt ännu större!

RF250108

En fridefull dag med mycket skratt tillsammans med dina nära och kära!

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mindful julafton

  1. Cristine Picard skriver:

    Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>