3 km i tvårummare

När min pappa i början av 70-talet var hjärtsjuk var det en ungefär likadan vinter som i år. Han fick rådet att börja promenera och gå ned i vikt för att rädda sitt liv efter en hjärtinfarkt.

stegräknare

Eftersom det var mycket snö ute och så halt (det var i december) så vågade han inte gå ut. Men Woxnerudare som han var så började han promenera inomhus. Vi bodde då i en trea i Västertorp på 72 kvadratmeter. Han skaffade en stegräknare och tog varje dag en promenad inomhus mellan alla våra möbler och husdjur.

Jag och min storasyster bråkade alltid om att få låna den där stegräknaren. Den var urtjusig, såg ut som en silverklocka med boett.

Min pappa gick till slut 3 kilometer varje dag inomhus. I vår trea. På 72 kvadratmeter. Varje dag. Mellan alla möbler. Samlade steg.

Det GÅR att motionera bara man ger sig DEN på det. Så om det känns halt och isigt ute. Gör som min pappa. Gå inomhus!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 3 km i tvårummare

 1. Stina skriver:

  Hur la han upp det?? Låter som ett bra alternativ när man är hemma med sjukt barn. :-D
  /Stina

 2. admin skriver:

  Ja, visst är det! Han gick så länge som han orkade – i början blev det många pauser och han höll på större delen av dagen. I takt med att han mådde bättre och blev starkare minskade pauserna. Slutligen gick han 3 km i ett svep. Han brukade göra det när jag och min syster var på lekis. Men på helgerna minns till och med jag hans idoga promenerande hemma.

 3. Eddie Westerbeck skriver:

  I am constantly thought about this, regards for posting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>