Gilla läget

Vilken otrolig vinter vi har! Det är nog alla överens om. Men alla är inte lika glada. Och visst kan jag förstå irritationen när t-banan stängs av (alla spår som går ovan jord), tågtrafiken dras ned och tak rasar in.

 42-15334904

Samtidigt är det så många som har gnällt de senaste åren på utebliven snö – i alla fall här i Stockholm – gröna jular, blask och slask, saltränder på skorna och gegga i stället för snö på gräset. Och nu när vintern kommer så är det också fel. Hur ofta längtar vi inte efter något annat än det som just nu är? Om bara… så vore allt bra.

Jag förstår att det är svårt att handla och sköta sysslor för den som har svårt att gå, nu när gatorna inte plogas och det är svårt för rullstolar och rullatorer. Men alla andra som är friska. Varför inte passa på att njuta av snön som finns. Det här är en av de snörikaste och kallaste vintrarna på 30, kanske 50 år. Och med vår globala uppvärmning lär det kanske dröja ännu längre innan vi får en lika snörik vinter igen.

Så ta dagen som den kommer. Hitta det som fungerar. Njut. Av just idag. Just nu. I stället för att längta bort. Till en annan dag. Ett annat år. Något som vi tror är bättre.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gilla läget

  1. sollan skriver:

    Du är klok som en bok, jag håller med dej till 100%. . . i alla fall om det här :-) .
    //Sollan

  2. Constance Borup skriver:

    Only wanna tell that this is very useful, Thanks for taking your time to write this.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>