Konsumentuppror behövs ibland

Jag har fått många kommentarer och tankar kring ”köttklistret” Så sant som många säger: det här är ingen riktig nyhet. Det nya är att EU nu godkänner det brett. Samtidigt vet jag inte om jag blir glad av att det inte är en nyhet. I stället bara än mer bedrövad. Att det har använts länge utan att det tagits upp till diskussion.

Ofta behövs det just ett ”konsumentuppror” för att något ska hända. Jag tänker på fruktpuré till småbarn. När min 7-åring var bebis och jag skulle handla fruktpure var det i princip tillsatt socker i ALLA brukar och märken. Utom i ungefär 4 stycken. Till och med bananpure hade tillsatt socker. Som är så sött i sig själv!

Sedan blev det sockerdebatt och prat om hur mycket dolt socker som exempelvis våra bebisar får i sig via just barnmat.

hipp barnmatHipp har bra barnmat med få tillsatser

När min 5-åring sedan skulle ha sin frukpure som bebis var det tvärt om. Inget tillsatt socker som standard. I stället fanns det bara socker i 3-4 burkar. Tänk vilken skillnad på bara 2 år.

Ofta behövs det debatt för att det ska bli förändring. Men tänk på allt som inte dyker upp till debatt. Som försvinner i bruset. Tänk vad mycket vi inte vet om. Och därigenom kan det fortgå. För det är ju konsumenten som bestämmer sägs det alltid. Och om inte vi säger till så kan man putta i lite vad som helst i vår mat.

Det här inlägget postades i Mat och matvanor, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Konsumentuppror behövs ibland

  1. Ivy Perales skriver:

    I don’t even know the way I ended up here, but I assumed this put up was good. I don’t understand who you’re but definitely you’re going to a well-known blogger in the event you aren’t already ;) Cheers!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>