Skakande ben

Dags att träna årets skidmuskler! Ja, i dag är det premiärdags för skidåkning för året. Blir några timmars åkning här i Stockholmsbackarna med barnen. Perfekt start för dem inför kommande skidvecka i Sälen. Och perfekt start för mina benmuskler att stå i plogställning flera timmar i sträck med en liten kille mellan benen.

42-15645632

Jag minns mycket tydligt de gånger vi plogat nedför snögubbebacken i Lindvallen för att ta oss ned till Snögubbeborg. En i början rätt brant backe – i alla fall om man har en liten skidåkare som trycker skidorna nedåt i backen med all kraft. Isigt och stora höga med snö för alla skråar/kanar ned på sidan för de inte lyckats få fast kanterna och få skärande svängar.

Helt slut i benen har jag varit efter 4 åk i 90 graders position under tiden jag spjärnat för att hålla ihop benen. Det är i sådana lägen som jag funderar på hur de som inte tränar något alls orkar med. Hur kan de orka åka så en hel dag? Eller struntar de i att åka? Jag har ändå hög kapacitet i mina ben. Stark och uthållig. Och explosiv.

Nåja. Nu är det i alla fall premiär. Gundade i går med 1 tim och 20 min löpning. Kanske inte det smartaste… men det var skönt! Rapport följer :-) .

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>