Rapport från foto och filmning

Ja! Då var det klart! I går fotade vi cirka 70 övningar till nya träningshäften som kommer ut hos SISU Idrottsböcker i maj, och i dag filmade vi alla 70 övningarna till dvd skivor som följer med häftena. Ja! Då var det klart! Eller klart och klart. Nu återstår att titta igenom alla bilder och övningar, välja de bästa (eller där vi ser mest normala ut) och sen redigera och korrekturläsa hela materialet…

Gårdagen började hos fotografen Håkan Flank på St Eriksgatan i Stockholm. Med kameran i högsta hugg räknade han till två knäpp per position. Varken mer eller mindre. Ett sätt att lura blinkande ögon kan jag tänka mig.
Det roliga i sammanhanget är att jag och Håkan fotade en hel del tillsammans för några år sedan. Fast när jag tänkte tillbaka så kom jag på att det nog är cirka 11-12 år sedan vi sist jobbade tillsammans. Båda tyckte vi att vi såg lika unga och virila ut fortfarande :-) .

 100_1511

SISUs projektledare Helena Wielinder fann sig snabbt tillrätta i Flanks regissörsstol där hon skönt bakåtlutat dirigerade och höll ordning på alla övningar. Och på mig och Jose.

100_1512

70 övningar var klara på 5 timmar. Sen blev det lite omslagsfotning till häftet med rörlighetsträning. Mina armar och ben skulle förevigas i någon grafiskt snygg position. Huvudet kvalade inte in… :-)

I dag var det Christer och Johans tur, från Mustaschfilm. Ute i Tyresö filmades alla 70 övningar för dvdproduktion. Riktigt roligt. Jag gillar att stå framför kameran, tycker det är riktigt skoj. På åskådarplats hade vi idag förutom Helena även Kina från SISU, liksom deras praktikant. Visst kan det låta kul att på praktiken få vara med om filminspelning. Fast egentligen. Hur kul är det att sitta tyst på en stol i 6 timmar och titta på 40-taggare som försöker se smidiga ut och som rullar omkring på en boll?

100_1513 Så här glad var Jose när filmningen var klar!

Men resultatet kändes bra. Det blir riktigt spännande att se träningshäftena tryckta och klara i slutet av maj, liksom den medföljande dvdn. Namn på häftena? ”Träna rörlighet”. Och ”Träna balansboll och balansplatta”.

Nu tar jag kväll och firar dagens insats med Jose. Firandet har redan startat. Med en 54 minuter lång löprunda tillsammans i skönt prattempo. Härligt…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport från foto och filmning

  1. Praktikanten Daniel skriver:

    Katarina, du underskattar verkligen underhållningsvärdet i att se 40-taggare på boll. :)

  2. Levi Tolleson skriver:

    After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>