Snart hemma – efter ett dygn

Hua vilket väglag säger jag bara. Jag har kört en hel i fjällen till och från skidorter, men jag har faktiskt aldrig varit med om sånt dåligt väglag. Eller så kanske det beror på att jag nuförtiden är ”gammal” och tänker mer på konsekvenserna av om jag åker av vägen. Med mina två barn i bilen med mig.

Vi startade alltså från Sälen i går vid 14-tiden. Väntade ut kilometerlånga köer nedför fjället och snöstor. Ett härligt lekland i nya Experium gladde barnen som inte hade något emot att få bort springet i benen där innan vi körde.
Sen tog jag vägen via Mora och Gävle. Aldrig mer säger jag. Gick ju bra upp på fjällen. Men sen där uppe på berget… bara isgata! Gick ju inte heller att vända. Isvit isbana utan en gnutta grus eller sand. Bilar som åkt av längs vägarna. Bara att köra framåt…

Näe fy säger jag. Sen kom vi upp på större vägar som 70 och 80. Emellanåt var det fint där solen töat isskorpan. Men emellanåt bara isgata igen. Miliären var ute på vissa ställen för att dirigera om trafiken där det varit olykor.

Så när vi kom till Gävle var det ett rätt lätt beslut: kolla efter hotellrum. Hittade ett direkt på Scandic. Skööönt!

McD till middag – hade lovat killarna det ända sedan Sälen så nu var det dags. Och sen en sköön säng att sova i. I stället för isiga vägar.
Nu till frukost och sen hem.

Skön dag!

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>