Idag blir jag ”tantstämplad”

Ok. I dag är det dags. Jag ska göra det. Första gången i mitt liv. Puh. Lite nervös är jag. Idag är det dags för mammografi.

Mammografi. Vänta! Det är ju sånt som gamla mammor och tanter gör. Vad står det på kallelsen: kvinna över 40 år. Det är ju jag! Jag är tant! När smög sig tant-titeln på mig? Jag som känner mig som 32, typ. Ok, jag vet att jag är över 40 men ändå.
Jag minns så väl att jag tänkte när jag var runt 14-15 år att år 2000 – då var livet slut. Då hade jag fyllt 32. Och då är livet definitivt slut. Men här står jag, 10 år senare och fattar inte att jag redan borde vara död med mina gamla preferenser. Tur är väl det att jag inte går efter dem längre. Så tant. Ja, så får det väl vara då.

Sen måste jag bara visa det här. Jag skrattade så jag höll på att gå i bitar när jag läste det här. Troligen av ren skräck inför idag:

”Många kvinnor är rädda för sin första mammografi, men det är inte alls någonting att vara rädd för. Bara du utför dessa övningar varje dag i en vecka innan undersökningen är du helt förberedd. Och du kan göra dem i ditt eget hus!

ÖVNING 1
Öppna kylskåpsdörren och stoppa in ena bröstet i springan. Låt en av dina starkaste vänner slå igen dörren och sedan luta sig mot den bara för att vara säker. Håll kvar i fem sekunder (medan du håller andan). Upprepa med andra bröstet.

ÖVNING 2
Besök ditt garage klockan tre på morgonen, när cementgolvet har uppnått rätt temperatur. Ta av dig kläderna och lägg dig bekvämt på golvet med ena bröstet fastkilat under bakdäcket på bilen. Låt en av dina vänner långsamt backa tills ditt bröst är tillräckligt tillplattat och nerkylt. Upprepa med andra bröstet.

ÖVNING 3
Lägg två bokstöd av metall i frysen över natten. Klä av dig till midjan. Bjud in en främmande man i ditt hus. Tryck bokstöden mot ena bröstet. Slå ihop dem så hårt du kan. Upprepa med andra bröstet.

Sådärja! Nu har du ingenting att oroa dig för under undersökningen.”

Joooossseeeeeeee! Kommer du hit och trycker på kylskåpsdörren…? Rapport följer om resultatet av ”tantstämplaren”. Kanske brösten inte blir lååånga av ålder utan av plattaren i mammografen…

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Idag blir jag ”tantstämplad”

  1. Elin skriver:

    Haha, jag trodde först att det var sjukvården som rekommenderade dessa övningar!

  2. admin skriver:

    Ha, haaa… ja, man skulle ju kunna tro det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>