Labradormat

Då var frukosten intagen igen. Underbar hotellfrukost med en massa ägg i olika former, flingor, RIKTIG yoghurt (med riktigt mycket fett som gör den riktigt god!), bra brödsorter, goda pålägg… ja, riktigt bra alltså. Och så en massa bullar och kakor så klart.

Ja den där youghurten är en favorit. När den är så där fet smakar den riktigt bra med resultat att man tar mindre. Och är nöjd. I stället för att så ofta ta magrare som vi äter mängder av.

Men det här med buffe är intressant. Många blir ju som matglada labradorer. Jag hade en labrador förut och hon åt allt. Och då menar jag allt. Talgbollar med nät, salt fisk, hela falukorvsringar och lite annat smått och gott. Och hon åt tills hon nästan sprack.

Så tycker jag att vi blir vid buffeer. Vi äter och äter och äter. Och så äter vi lite till. För att bli riktigt mätta. Få riktig valuta för pengarna. Och då går vi på kakfaten och bullarna. Men smakar maten bättre bara för att man proppar i sig? För att man överäter som om man inte får mat på flera veckor framöver. Näe, ibland blir jag illamående när jag tittar mig runt i restaurangen. Jag fokuserar på min tallrik. Och äter så jag blir nöjd. Av det bästa.

Det här inlägget postades i Mat och matvanor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Labradormat

  1. Noelle Eisenhart skriver:

    You have brought up a very superb points, thanks for the post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>