Kanske dags för en pappograf

Hur det gick? Jo tack. Jag skulle nog säga att övning nummer 3 troligen stämmer bäst överens med upplevelsen av mammografin. Inte för att jag gjorde övningarna… men själva tanken på hur det skulle kännas… ja där är nog övning nummer 3 mest lik. Bara att jag hade en supertrevlig kvinna som hjälpte till att mosa brösten.

Tryck ihop, platta till. ”Stå kvar där några sekunder.” Som om jag skulle ha en chans att rymma! Med ädlare kroppsdelar fastkilade mellan kalla plattor.
Ni killar kan nog tänka er hur det känns – så svårt är det nog inte. Ni kan nog göra övningarna och bara byta ut brösten mot era ädlare kroppsdelar. Ja just det. Så kul är det! Jag sällar mig nästan till skaran som säger att mammografen uppfanns av en man. Kanske dags för en kvinna att uppfinna pappografen…

”Titta INTE” rådde min ”svärmor” mig innan undersökningen. Tror du jag kunde låta bli att inte titta efter den kommentaren? Så klart inte. Jag stirrade som aldrig förr. Och det var ingen snygg syn. Jag förstår nu vad du menar, Ulla. Tur att sambos inte är tillåtna under undersökningen…

Så nu är det gjort. Jag har blivit tant. Fast än är det inte slut. Troligen behöver de fler bilder. Det förvarnade den snälla sköterskan om. ”Sätt inte kaffet i halsen om du får besked att vi vill ha fler bilder, det är helt normalt första gången”. Tack, tack, tack Gerd för att du sa det. Annars hade nog kaffet åkt i vrångstrupen av ett sånt besked. Så kanske jag har ännu en tuttklämning att se fram emot…

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>