Närproducerat

Askmolnet över oss har nog ingen missat. Tänk vad vi plötsligt blir medvetna om att alla länder påverkar varandra globalt. Nu är det inte bara Islands eget problem att de har vulkaner, det har blivit hela Europas problem. Och kanske även USAs om vindarna vänder ditåt.

GS112045

Flyget ställs in och folk blir strandsatta på sina semestermål. Tänk vilken kreativitet som börjar blomstra. Någon köper en billig bil och åker hem, och säljer bilen hemma och går i vinst. En annan köper en buss, och säljer platser för att åka hem, och får ihop det. En tredje tar alla kontakter till hjälp och kommer hem via snälla människor. När nöden kräver det kommer kreativiteten och nya lösningar uppstår. Coolt.

Tänk om molnet legat kvar över oss någon vecka till. Då hade vi inte haft några äpplen från vare sig Italien eller Kina. Inga tulpaner. Inga tomater från andra länder. Inga… Då skulle vi verkligen ha fått uppleva vad närproducerat är.

Nu verkar det som att vulkanen lugnar ner sig, eller i alla fall kan förbränna allt stoff helt så askmängden minskar. Så det här var ett litet smakprov av det vi pratar om som en trend: närproducerat.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Närproducerat

  1. Yajaira Cowart skriver:

    I do not even understand how I stopped up right here, but I believed this put up was once good. I do not understand who you might be but definitely you’re going to a famous blogger if you happen to are not already ;) Cheers!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>