Vitaminer bidrar till bröstcancer

Du har väl läst och hört rubrikerna om att kvinnor som dagligen tar multivitamintabletter har cirka 19 % högre risk att drabbas av bröstcancer. Det har nyligen konstaterats i svensk forskning.

Troligen är det folsyran som ökar risken. Ett tillskott som är extra viktigt för gravida att få i sig för att minska risken för ryggmärgsbråck. Och hos andra kvinnor leder ett överskott till cancerrisk. Det kan ju upplevas motsägelsefullt. Samtidigt som det är så logiskt. Det gäller att ligga på ”rätt” nivå vid rätt tid. Det som hjälper en kanske stjälper en annan.

j0321104

Och de här kemiskt framställda multivitaminerna har ju redan tidigare visat sig öka risken för cancer hos både män och kvinnor. Så vad är egentligen nyheten? Kvinnor är ju den största konsumenten av vitaminpreparat så nu får vitaminbranschen se upp.

Hur ska man då göra?
* Ät så varierat som möjligt.
* Ät många olika färger på grönsaker och frukter.
* Ät mycket groddar och färska grönsaker och frukter.
* Ta tillskott som är naturliga, som Alkagreens. Eller Holistics Supervitalis.
* skippa de onaturligt framställda vitaminerna

j0313733

Jag tror att naturen har sitt eget sätt att ”förpacka” vitaminerna och mineralerna så de funkar så bra som möjligt ihop och att de samverkar på bästa sätt – tillsammans med andra hjälpar-ämnen. Därför funkar de naturliga preparaten bäst.

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och matvanor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>