20 ton på 3 kilometer!

Syra i armarna! Bara efter några minuter. Jag har glömt bort hur jobbigt det är. Pulsen ökar. Svettigt också. Hmmm, måste göra det oftare igen. Jag pratar om Bungy Pump.

Ja, jag är helt allvarlig. Jag gick ut för att Bungy Pumpa, alltså stavgå med de nya stavarna där staven kan pressas ihop vid varje steg. Det ger en mjuk gång. Och jobbigt är det! Varje steg innebär att man pressar ned med en kraft om 4 kg. Om man då tar cirka 70 cm långa steg så innebär det att man under en 3 kilometer promenad pressar ned 20 000 kilo. Alltså 20 ton! Oj, oj! Och 5 kilometer ger 33 300 kg eller 33,3 ton!

bungypump

Jag tränar ju en hel del annars också men nu var det någon vecka sedan jag Bungy Pumpade sist. Och det känns! Riktigt bra träning. Blev tvungen att dra ned på tempot lite efter några minuter för att få mer genomblödning i mina armar – i gäddhänget alltså :-) . Sen kunde jag öka igen. Riktigt skön träningsgång.

Du har väl provat? Annars är det dags. Jag lovar att även du som är riktigt vältränad kommer att känna av stavarna. Läs mer på www.bungypump.se

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 20 ton på 3 kilometer!

  1. Brittny Totino skriver:

    This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>