Att göra och samtidigt ”vara”

Varför tar jag mig inte tid att göra det i vanliga fall? Även när alla – eller flera – är hemma i huset? Var försvinner tiden? Lusten? Orken? Jag pratar om att baka. Och en massa annat jag gjort idag.

Egen dag idag. Helt egen. Jag har som sagt huset för mig själv den här helgen. Underbart! Vad jag har gjort? Softat och tagit det lugnt. Och ändå har jag gjort en massa saker. Men inte för att jag ”måste”. Utan för att jag vill. Och jag har ”varit” medan jag har gjort.

Så ofta annars är jag mitt i det som ska göras. Och tänker på allt annat som också ska göras därefter. Jag gör så snabbt jag kan för att sedan är det dags för något annat. Något som händer. Som stjäl uppmärksamhet. Något som ska göras i stället. Någon energi som ändras. I stället för att bara göra det jag gör. Låta det ta den tid det tar. Fylla hela min uppmärksamhet. Som jag har låtit det göra idag.

j0255332

Jag har hunnit med så mycket. Och samtidigt inte ”gjort” något. Inte haft några måsten. Pysslat i trädgården. Mekat med cyklarna. Handlat blommor och annat. Bakat bröd. Tvättat. Hållit i ett träningspass i morse. Tränat själv. Och är just mitt uppe i att rensa undan alla vinterkläder och skor till vintern. Och rensa barnens för små eller för stora (för lillebror) kläder i högar för att lägga undan eller ge bort. Allt det här utan att det känns som att jag har gjort något alls. Har haft en soft dag. Lugn. Avspänd. Skön. Avkopplande.

Sååå härligt! Jag sitter och funderar på hur jag ska behålla den här känslan och fokuset till andra dagar också. Så klart hamnar fokus på mina barn när de är här. Samtidigt kan jag fortfarande göra saker själv.

Känner du igen dig i det här? Hur gör du för att behålla lugn och fokus? Eller ”hinner” inte du heller med att laga all mat hemma och baka allt bröd till din familj?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att göra och samtidigt ”vara”

  1. Camilla skriver:

    Jodå jag hinner med o göra det jag vill mest hela tiden. Ser till att inte ha för mkt uppbokat o håller nästan alla kallenderkvällar fria just för att kunna göra det som jag vill göra just då! =) Dra i handbromsen o pausa tillvaron ibland, stanna upp o lägg märke till världen o inte bara rusa på igenom den!!

  2. Alvina Dorrough skriver:

    You are my intake, I own few blogs and sometimes run out from to brand : (.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>