Att invänta sin själ

Ser fram emot en härlig helg. Mina barn är hos sin pappa (vilket aldrig är skoj i och för sig), min sambo är bortrest på jobb och tar med sig sin dotter dit. Så jag har hela huset för mig själv! Underbart!!!! Från torsdag kväll till söndag kväll. Ahhh!

Inte så att jag inte gillar de jag bor med. Men ändå är egen tid något så viktigt. I alla fall för mig. Att bara få vara själv. Med sig själv. Så nu har jag flera dygn för mig själv. Själv i mitt eget hus. Så skönt! Det har inte hänt sedan jag blev sambo på nytt för 1,5 år sedan. Jag har varit borta med mina barn men aldrig tvärt om. Så den här helgen blir guld.

Kruxet nu för mig är att inte boka upp mig på en massa saker som jag vill göra: jobba undan lite, stuva undan vinterkläderna (ja, jag VET att det är sent), fixa i trädgården, ordna blommor, fixa i killarnas rum, städa och ordna garaget, boka in fika och middagar med kompisar… Näe. I stället ska jag ta dagarna som de kommer. Stanna upp och bara vara. Känns som så länge sedan. Antingen är barnen hemma (vilket är de bästa dagarna som finns så klart) eller så är extrabarn hemma. Liten eller ingen tid bara själv.

j0433421

Jag tror alla har behov av egen tid. I större eller mindre skala. Fast en del personer vågar inte stanna upp. Vågar inte vara ensamma med sig själva. Jag har några i min omkrets. Inga vänner så klart, utan andra. Alltid springa runt. Alltid vara borta, ute på stan, fika, fixa, jobba med det yttre, ytan, träffa rätt folk, rätta kläder… jag blir trött bara av att tänka på det. Jag tror vi ibland har behov av att stanna upp och invänta själen.

j0313881

Det är som den där berättelsen med en person som var ute i obygden och gick och plötsligt såg en munk sitta under ett träd. Han gick fram till munken och frågade om han kunde hjälpa till med något. Munken log och svarade: jag har gått nu i tre dagar. Så nu sitter jag här och inväntar min själ.

Så i helgen ska jag invänta min själ. Bara vara. Räknar timmarna tills dess…

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att invänta sin själ

  1. Ulrica Riedel skriver:

    Låter helt ljuvligt!!! Det är inte ofta vi tar vara på sådana tillfällen,,,NJUT!!
    Jag åker upp till Åre och ska köra HÅRT, det ska bli som balsam för min själ. Jag har längtat sååååå!!!! Tack för kursen, underbara dagar…. vi ses, kram Ulrica

  2. Marybeth Ghane skriver:

    Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>