Kompressionsplagg

Jag drar och drar så jag blir svettig. Till slut åker foten igenom hålet med ett litet ploppande ljud. Pust. En fot inne i tightsen. Dra upp det tighta plagget och sen i med den andra foten. Sådär ja, där kom hälen igenom. Nu upp över vaderna, knäna, låren, rumpan… jag riktigt känner hur allt löst material (läs fett) under huden pressas upp mot min midja.

Jag tänker direkt på den där bilden som på den tiden gick runt på faxen. Kommer du förresten ihåg faxen? Vilken urgammal apparat! Men den finns ju kvar på många myndigheter och vissa företag. Då var det där alla roliga saker kom. På faxen. Innan mejl och dator. Och innan sms så klart.

fax

Nåväl, tillbaka till min inre bild där jag kämpar för att få upp mina kompressiontights. Minns du den där bilden som förklarade varför äldre kvinnor använder cykelbyxor? På första bilden står hon med låånga bröst och hängande mage. Hon drar på sig cykelbyxorna och i takt med att byxorna kommer upp över rumpan så trycks allt löst material (läs fett) uppåt. Och hamnar i tuttarna!

Just så känner jag mig där jag pressar in min lekamen i kompressionstightsen. Undrar vart allt det överflödiga ska ta vägen? Tuttarna vore ju nice. Men näe, så långt nådde det aldrig. I stället sitter det som en lös ring runt midjan, precis ovanför resåren på tightsen. Hua, vad jag känner mig tjock! Jag pillar raskt ned det lösa, in i tightsen. Så där ja, nu är det bättre!

 salomon kompression

När tightsen väl sitter där de ska känner jag mig smal! ALLT hålls in. Precis allt. Och det känns bra.

Hur det känns när jag tränar? Bra! Pigg i benen. Känns som om tightsen hjälper till att styra runt blodet så det kommer snabbare upp från benen. Eller kanske det bara känns så för jag känner mig så snygg! Nu när jag fick ned valken in i byxorna :-) .

Om man behöver kompressionsplagg? Låt mig återkomma när jag har testat mer och fler. Det känns i alla fall bra. Och de funkar ungefär som stödstrumpor – fast på hela kroppen. Och stödstrumpor gör att mindre vätska ”fastnar” i benen och fötterna. Så då bör även kompressionstights ha samma effekt. Med snabbare återhämtning som resultat. Jag återkommer som sagt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kompressionsplagg

  1. Karin Kämpe skriver:

    Hmmmm. Om till och med DU som är vältränad har svårt att komma i kläderna tvivlar jag starkt på att jag ens ska våga mig på att prova dem… Kör nog i mina vanliga gamla ”elastiska” träningskläder i minst -10 kilo till…

  2. Camilla skriver:

    DU som inte har några valkar, du borde låta nån ”vanlig” (läs mig) testa dem istället o se om valkarna fortfarnade går att pilla ner *S*

  3. admin skriver:

    Ja, kläderna SKA sitta tight. Det som gäller är att välja en storlek mindre än vanligt så de smiter åt. Men de är otroligt sköna att träna i. Och när de väl är på så hålls allt på plats! Värt att prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>