Diskstrul

Japp, det verkar inte bättre än att det är diskpåverkan i min rygg. Längst ned i ryggen, vid svanken. Där gör det riktigt ont och strålar ut.. Troligen har en disk fått sig en kyss. Vad jag gjorde? Inget knasigt alls i sig. Men det är väl nu som gamla ”synder” visar sig…

För inte har jag tränar på bästa sätt med tanke på min kropp hela livet. Framför allt inte i 20-års åldern. Då var det mycket skoj aktiviteter trots att kroppen ibland sa till innan. Skidåkning, puckelpister, onda knän med meniskpåverkan men puckelpist ändå, ont i ryggen men åka i ring efter en motorbåt i full kareta ändå… Själen måste ha sitt, var min förklaring. Och det håller jag fortfarande med om. Men jag kunde ha tänkt liiiite mer kropp och liiiite mindre själ. I alla fall någon gång.

Men gjort är gjort och jag har underbara upplevelser och minnen. Så nu gäller det att tänka lite klokare framöver. Och fundera på hur jag på bästa sätt ska stärka kroppen för att hålla. Jag vet mina svaga ställen och ska kanske ännu mer lägga in lite för-rehabträning. Jag tycker själv jag tränar klokt idag och kör mycket korrektiv träning för djupa stabiliserande musklerna. Men det kan behövas mer på fler ställen också.

Jag ska snart köra lite magträning tänkte jag för att kicka de djupa musklerna nu när smärtan ligger där mest hela tiden och förlamar de djupa musklerna. Det tar nog någon dag till, sen är jag smärtfri och kan börja gå ordentligt igen. Så Finlandssemestern i år får bli promenader. Inte löpning. Buuuhuuuhuuuu… jag som alltid springer för fullt i landstället i Finland annars. Men det får bli ett nytt år  i år. Ett klokare år. Jag ska ju se till att hålla för långa distanser också…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Diskstrul

  1. Vince Raguso skriver:

    I have been checking out many of your stories and i can claim pretty nice stuff. I will definitely bookmark your blog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>