Sköt om dina groddar

Du sköter väl om dina groddar extra mycket nu när det är sommar och varmt? Tvätta dem två gånger om dagen, framför allt under tiden som de groddas, så mår de bäst. För du groddar väl? Nyttigare föda får man leta efter. Groddarna är sprängfyllda med vitaminer och mineraler, de är ju den spädaste gröda som finns. Och som du enkelt kan odla hemma.

alfaalfa

Börja med alfalfagroddar och gör så här: 

Ta en glasburk och häll i cirka 2 centimeter torra alfalfafrön i botten. Fyll på med cirka en decimeter vatten. Låt stå framme i blöt cirka 6 timmar.
Skölj av fröna och lägg tillbaka dem i burken. Inget vatten i burken! Lägg på ett löst lock, eller klipp till ett genomsläppligt lock av tätt nät eller en nylonstrumpa. Låt fröna stå mörkt i 3-4 dagar i ett skåp. Tvätta groddarna 1-2 gånger om dagen och ställ tillbaka burken i skåpet. Tänk på att groddarna måste ha luft i skåpet. Tvätta oftare när det är varmt ute.
När groddarna är klara tar du ut burken och har den i dagsljus en dag så de utvecklar så gröna skott. Nu är de klara. Förvara burken i kylskåpet nu. Tvätta groddarna varje dag så håller de längre. Hållbarheten är 3-5 dagar i kylskåpet.
Sen kan du även prova att grodda linser, bönor och annat. Mums! Perfekt i sommarsalladen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sköt om dina groddar

  1. Lenore Wippert skriver:

    Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>