Förskjuten disk

Det blir en del kring mina diskar just nu, jag vet. Men det är ju också det som mest rör sig i mitt huvud just nu och som påverkar min vardag och min träning.

Då fick jag svaret från magnetröntgen: förskjuten disk på näst nedersta kotan i ländryggen. Inget bråck i alla fall! Skönt. Disken trycker mot båda sidornas nerver – jag är i alla fall liksidig! Eller kanske något mer mot höger. Läkaren ville ge cortisonspruta men jag tackade raskt nej. Tog mitt recept på antiinflammatorika  och gick – det ska jag lösa in eftersom det är bra att dämpa inflammationen i området.

I dag ska jag bli undersökt av min ”guru” Glenn Bilby som är sjukgymnast från Australien. Glenn har även hand om Redcord här i Sverige. Maken till sjukgymnast med ”frisk” blick är sällsynt. Så jag ser fram emot att få råd och kloka tankar.

Sen har jag fått kloka råd från Magdalen Moström också, fantastiskt kunnig på rörelseanalys. Önskar bara att hon bodde närmare – Östersund är liiite långt att åka till. Hennes bedömning av mina degenererade diskar: sånt har nästan alla 40+.. Tack för den. Den värmde :-) . Jag vet att det är så men samtidigt inget kul att upptäcka hos mig själv. Det är väl mina puckelpist-timmar som sitter där. Och all långdistanslöpning. Jag gillar ditt tankesätt Magdalena: belasta stegvis, och känna efter. Jag ska gå efter alla dina kloka tankar.

Nu ska jag iväg och stabiliteträna, köra lite Redcord och styrketräna lite också. Innan det är dags för Glenn.

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>