Nya frukostvanor

Frukost är något som vi ofta äter samma, år ut och år in. Samma typ av bröd, samma typ av pålägg eller samma typ av gröt/fil/mysli. Men jag har gjort något. Jag har ändrat  mina frukostvanor. Och mår så mycket bättre!

Förr åt jag oftast två smörgåsar av grovt bröd, typ rågkusar, med 1-2 skivor skinka på vardera och grönsaker. Sen kom jag in i en fruktsalladperiod med min sambo där det var skivad frukt tillsammans med vaniljyoghurt (laktosfri) och ”flingor” typ havreringar eller smulat knäckebröd på. Till det en macka enligt ovan. Det var underbart gott! Men jag blev så uppblåst. Nästan däst.

42-15654210

Min nya frukost sen några veckor består av ett stekt ägg  som steks i kokosfett och 3-4 steka skivor skinka. Det läggs på en skiva finskt rågbröd – typ en del av en rågkuse. På med avocado, tomat eller paprika eller vad som finns. Och så en massa groddar och gärna lite sallad. Och så en kopp laktosfri latte.

Så gott. Och jag mår så bra. Mindre mage. Mindre uppblåsthet. Piggare och mer energi. Mindre hungrig. Bara positivt alltså! Riktigt bra. Så jag är benägen att ansluta mig till de som säger mindre kolhydrater till frukost (även om de tidigare varit långsamma) till förmån för fett och protein. För mig funkar det i alla fall.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nya frukostvanor

  1. Billy Santin skriver:

    Some genuinely fantastic articles on this website , thanks for contribution.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>