Resultat av MR

Idag ska jag ringa min läkare och få svar på min magnetröntgen som jag tog förra veckan. Spännande att se vad den visar. Fast jag tror nästan inte den kommer att visa något alls. Jag tror allt läkt ut. Knäppt? Ja!

Jag är säker på att det var en disk som fick sig en ordentlig kyss den där fredagen för över 4 veckor sedan. Känslan när jag skulle kasta bollen: något varmt och mjukt som rörde sig i kotan mot höger sida, sedan kom nervsmärta som gick ned i benet, sedan kom muskelspänningen så musklerna blev helt ihopdragna. Allt gick på någon millisekund. Men ändå var det så otroligt stor skillnad mot vanlig muskelsmärta. Något annat hände där inne den där dagen.

Efteråt kom trycket på ryggen så fort jag satte mig eller ställde mig upp, smärta, utstrålning i båda benen, rejält ont, låren och knäna brann inifrån hela dagarna. Jag kunde inte böja mig alls, fick inte tag i fötterna, så barnen fick hjälpa mig med strumporna några dagar. Skönt att det var så varmt så jag kunde ha sandaler.

Efter en vecka var värsta smärtan borta, utom när jag satt i bilen. Och efter ytterligare en vecka kunde jag vara i studsmattan. Och sen till och med HOPPA i den.

Jag tror att kärnan dragit sig tillbaka. Frågan är om man ser att brosket utanför diskens kärna har skadats alls. Eller tänk om inget syns. Att jag inte alls haft några problem… Blir spännande.

Läkaren tyckte jag var alldeles för rörlig för diskbråck. Ja, men så har jag ju också tränat varje dag. Han trodde mer på kotglidning (spondylolistes). Det tror inte jag alls. Vi får väl se vem som har rätt. Eller om ingen har rätt… Om någon timme vet jag…

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>