Skadad av träningen?

Oj, vad jag får många kommentarer o frågor om min diskskada. De som inte träna skrattar triumferande: just det, träning är farligt, det är därför jag inte tränar! Å: hur kan du som är så stark bli skadad? Är träningen fel? Skadlig?

Mina svar på de första kommentarerna brukar vara att jag faktiskt tror att jag skulle fått diskbråck för 10 år sen om jag INTE tränat. Å att jag kanske hindrade bråck genom att jag är så tränad. Det är mina gamla ”synder” som gör sig gällande. Alla tok-dumma saker jag gjorde när jag var ung o odödlig:-).

Så svaret på nästa fråga är att det INTE är träningen på Bim eller mina egna rehabövningar som skadat mig. Istället är det nog så att träningen fördröjt skadan.

Nu är det rörelse med ryggen i neutralposition som gäller, promenader 20 min x flera om dagen o stabövningar i 3-6 veckor till. Sen kan jag öka stegvis. Åre Extreme? Ja, det siktar jag definitivt på!

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011, Hälsa, Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>