Jag hade ingen koll alls…

Vilken givande dag! Dag två med studier av ländryggen tillsammans med åtta andra intressenter under ledning av Grete från Kinetic Control. Idag fick jag veta en bidragande orsak till min diskprotrusion, alltså det sätt som jag aktiverar musklerna (eller inte aktiverar dem), vilket ger mig ett rörelsemönster där jag öppnar upp kotorna bakåt så att disken trycks däråt. Och med tillräckligt många sådana tryck under många år så kan det till slut bli för mycket.
Så idag fick jag upptäcka att jag inte har någon koll alls. Ingenting händer vid vissa rörelser. Vi bröt ned och bröt ned rörelser så att jag till slut, med tejp runt midjan, kunde förstå vad jag skulle göra och vilka små muskler som skulle göra rörelsen. Ah! Jag kom på det!

Med flera bra övningar i bagaget ska jag nu träna på att sluta mina diskar bakåt.

En annan rolig och bra upptäckt är stabilizer – biofeedback för mag- och ryggträning. Fantastiskt! Måste köpa. Tror jag smittade av mitt intresse direkt på Jose också…

Nu ska jag köra mina övningar en sista gång innan det är nattning. Och sen dags för dag 3 av ländryggsträning. Ah, love it!

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011, Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>