Mage och insida lår sitter ihop

Jag var på möte hos SISU idrottsböcker tillsammans med Jose tidigare i veckan. I väntan på mötet bläddrade jag i Svensk idrott. Gissa om jag blev glad!

I en artikel om ljumskskador så skriver författaren Christian Carlsson att det florerar en teori om att ljumskskador beror på obalans i muskelstyrka mellan starka lårmuskler och en relativt svagare bålmuskulatur. Jaaaa! Precis.

Idag vet man ju att adduktorerna (lårets insida) är direkt kopplade via bindväv (fascia) till magmusklerna (obliquerna). De går ihop, förbinds, den ena går över i den andra. Som två gummiband som knyts ihop.
Om det ena gummibandet är svagare än den andra i en enhet (här muskelslynga) så måste den andra arbeta hårdare för att hålla balansen i slyngan. Man får en ”give” i den svagare muskeln som överbelastas och skadas.

Så skönt att läsa att detta börjar bli vedertaget. Då finns så mycket större chans att läka och hjälpa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mage och insida lår sitter ihop

  1. Anh Sean skriver:

    What i don’t realize is in truth how you are now not really much more neatly-preferred than you may be right now. You’re so intelligent. You know thus significantly in the case of this subject, produced me individually imagine it from numerous numerous angles. Its like women and men aren’t fascinated until it is one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs outstanding. Always care for it up!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>