Mage och insida lår sitter ihop

Jag var på möte hos SISU idrottsböcker tillsammans med Jose tidigare i veckan. I väntan på mötet bläddrade jag i Svensk idrott. Gissa om jag blev glad!

I en artikel om ljumskskador så skriver författaren Christian Carlsson att det florerar en teori om att ljumskskador beror på obalans i muskelstyrka mellan starka lårmuskler och en relativt svagare bålmuskulatur. Jaaaa! Precis.

Idag vet man ju att adduktorerna (lårets insida) är direkt kopplade via bindväv (fascia) till magmusklerna (obliquerna). De går ihop, förbinds, den ena går över i den andra. Som två gummiband som knyts ihop.
Om det ena gummibandet är svagare än den andra i en enhet (här muskelslynga) så måste den andra arbeta hårdare för att hålla balansen i slyngan. Man får en ”give” i den svagare muskeln som överbelastas och skadas.

Så skönt att läsa att detta börjar bli vedertaget. Då finns så mycket större chans att läka och hjälpa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>