Styrkan i ryggmusklerna inte så viktig

Ja, du läste just rätt. Det är inte vanligen styrkan i ryggmusklerna som är avgörande om du får ont i ryggen eller inte. Det är uthålligheten. Det här har man nu till min och många andras stora glädje bevisat (än en gång) i ett test som tidningen iForm skriver om.

BXP35489

Och det är väl inte så förvånande. De ytliga musklerna som producerar styrka har ju inget med hållningen att göra, varken i ryggen eller i magen.
I stället är det de små djupa musklerna som är avgörande för om du orkar hålla din kropp i bra/neutral position under hela dagen. Och de här musklerna arbetar med liten kraft och uthålligt under lång tid.

I tidningen skrivs att det vetenskapliga testet går ut på att ligga kvar minst 3 minuter i vågrät position på en ryggextensionsbänk. Och visst kan det testet visa en del av sanningen. Samtidigt som ju FORMEN är minst lika viktig under testets gång – alltså hur du håller kroppen. Att du kan behålla neutral position på segmentell nivå och inte kompensera med de globala musklerna. OCH att det känns lätt för personen.

Men testet i stort är glädjande. Jag säger: fram för de små djupa musklerna. Det är dags att de får uppskattning för den viktiga funktion de har. Och att inte bara de ytliga kraftfulla musklerna höjs till skyarna för sitt jobb.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Styrkan i ryggmusklerna inte så viktig

  1. Sean Beller skriver:

    I genuinely enjoy looking at on this internet site, it holds great content. ”The great secret of power is never to will to do more than you can accomplish.” by Henrik Ibsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>