Tandvärk i bassängen?

I fredags testade jag att simma första gången sedan diskproblemen som startade 8 veckor tidigare. Cirka 8-12 veckors läkning har jag fått höra så nu närmar det sig. Jag känner mig rätt bra och tränar mycket stabilitetsträning så jag tyckte att nu var det dags att testa formen även i simbassängen.

Hittills har jag inte känt mig manad att skvalpa runt i bassängen. Där kan det vara svårt att hålla koll på alla småmuskler när vågorna träffar kroppen från olika håll. Och smärtan sätter ju de små musklerna ur funktion. Så när småmusklerna ska kopplas in normalt så gör de inte det. Kotorna kan börja glida runt lite hur som helst i stället och det är inget bra. Så glöm det där med att simning och vattenträning är bra vid alla ledproblem!

42-15559603

1 kilometer simning, mest frisim. Sen 300 meter simning med bara överkroppen i frisim – benen släpade jag bara efter. Jag gillade Joses tankesätt att simningen förbereder överkroppens muskler att jobba under längre tid – vilket de kommer att göra när vi paddlar i Åre. Så frisim utan benspark är nog en bit på väg – även om rörelsen som utförs är något annan.

När jag låg där och mediterade i bassängen började jag känna lite i vänster överkäke. Ovanför tänderna. Tandvärk? Jag har bara haft det en gång hittills (tack och lov) och jag minns inte riktigt hur det kändes. Men näe, det var nog inte tandvärk nu. Jag simmade klart och åkte hem.

Sen på natten vaknade jag av att jag trodde alla tänderna skulle flyga ut av det höga trycket i överkäken. Aj, aj! Bihåleinflammation! Konstigt. Det har jag inte haft sedan jag dök i Australien i början av 90-talet (tänk att det är 20 år sedan. TJUGO år!) och misskötte mina bihålor lätt.

Så nu har jag sovit i upprätt position de senaste nätterna :-) Eller så mycket det går utan att ryggen tar stryk. Får hoppas det ger med sig så jag kan utmana Hammarbybacken snart igen. Undrar hur det kom sig att det bröt ut i badet. Otur? Eller har du varit med om det förr? Hört talas om det?

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tandvärk i bassängen?

 1. Elin skriver:

  Jag tycker att det är skumt det där att man kan känna när något bryter ut. Härom dagen så gjorde jag yoga och i den avslutande positionen fisken (ligger på rygg, huvudet bakåtböjt med toppen av huvudet i golvet) så känner jag att det händer något i halsen. Efter några timmar får jag feber och under natten får jag ont i halsen.

 2. ShaylaJuptj skriver:

  Incredible update of captchas solution package ”XRumer 16.0 + XEvil 4.0″:
  captchas solving of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
  and more than 8400 another types of captcha,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

  Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

  FREE DEMO AVAILABLE!

  Good luck!

 3. Keneth Laflore skriver:

  As soon as I noticed this site I went on reddit to share some of the love with them.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>