Utegym är inne

Det är inte bara på Bodies in Motion som utomhusträning är intressant. I Malmö tar nu staden tag i saken. De vill erbjuda gratis styrketräning utomhus till alla. Perfekt! Målet är att öka folkhälsan.

Tidigare skrev jag om en puckelbollplan som också finns i Malmö. Där är planen bucklig, pucklig och ojämn, allt för att likna den naturliga miljö vi är vana att gå  och springa på sedan många miljoner år. Malmö verkar vara staden som tar ledningen i innovativt hälsoarbete!

Även i Stockholm har vi fått nya utomhusträningsanläggningar (vilket långt och snyggt ord!). Bland annat finns ett nytt ”gym” vid Hellasgården.

Fast jag vet inte riktigt om jag vill kalla den här utomhusträningsanläggningarna för gym. Gym står så mycket för maskiner och traditionell bodybuilding. Nu gäller istället funktionell styrketräning för vardagsmänniskan. Så du orkar med ditt jobb och din fritid. Hur som helst är det underbart! Fram för mer sånt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utegym är inne

  1. Elisabeth skriver:

    Åh vad jag håller med. Visst är det underbart. Som en förlängning av lekplatserna. Du har en nybyggd vid Björkhagen. Ågestas är uppfräschad. I USA har de ”gym/lekplatser” för seniorer. :D KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>