Köra slut på sig själv

Hua, igår fick jag mig åter en tankeställare efter att ha pratat med en kompis. En pigg, framåt tjej full med idéer. Drivande, ”på”, familj och barn, man som jobbar mycket, glad, tränar mycket. En dag vaknade hon och kom inte upp ur sängen. Hela världen snurrade. Hon kunde inte gå. Mannen blev tvungen att bära henne till toaletten.

In på sjukhus, där pratade de om kristallerna i örats balansorgan. Vila lite. Blev degt stopp sen? Näedå. Utan Lidingöloppet! Sen? Feber i 14 dagar. Fjorton dagar! Snacka om att kroppen bara skriker efter vila. Den gör vad som helst för att få stopp på henne. Yrseln räckte inte, så det blir på med ”tunga batteriet” i form av ändlös feber. Kroppen helt slutkörd. Måste se till att få vila!

Det är så många i min omgivning, alla dessa framåt, glada och ”duktiga” kvinnor med familj och barn – där kvinnan ofta bär stort ansvar hemma. Plus att de ska tjäna pengar, göra karriär, följa trender och mode, träna, vara sexiga, bullbakande mammor, goda älskarinnor.. ja, jag överdriver lite. Men ändå. Det är så många kvinnor som blir helt slutkörda. Som kör slut på sig själva. Som tillåter sig att köra slut på sig själva. De stannar inte vid första tecknet. Inte det andra eller tredje heller. Utan ibland kan det behövas ett rejält slag i skallen för att hon ska förstå. Förstå att prioritera sig själv först. Inte mannen, barnen, väninnorna, kollegorna… Utan sig själv. Om du inte har dig själv, hur kan du då ta hand om andra?

42-17073705

Mitt talesätt är: Ta hand om din kropp, var ska du annars bo. Det säger det mesta. Men HUR ska man omsätta det i praktiken?

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Köra slut på sig själv

  1. Jenny skriver:

    Så sant, så sant. Känner precis igen mig i det du skriver. Tack för påminnelsen, den behövs då och då. Kram/Jenny

  2. Roosevelt Dess skriver:

    Perfectly indited subject material, appreciate it for entropy. ”The bravest thing you can do when you are not brave is to profess courage and act accordingly.” by Corra Harris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>