Lucka 18 – dags att julstäda

Det har blivit dags att julstäda här hemma. Det är så skönt när allt är klart – dammat, putsat, dammsuget, svabbat, pyntat. Det luktar så gott då. (Fast när man tänker på att det mest är kemikalierna i rengöringsmedlen så är den ”rena” doften inte lika tilltalande längre…) Eller framför allt – det luktar neutralt.

CB107858

Samtidigt är det dags att julstäda kroppen. En storrengöring inuti är enkelt med motion. När du börjar röra dig ökar blodcirkulationen. Sitter du i vanliga fall mycket stilla så avstannar cirkulationen. Det kan jämföras med en sjö där man täpper till tillflöde och bortflöde. Sjön surnar till slut och dör. På liknande sätt händer det i kroppen. Hjälper du inte cirkulationen genom att röra på dig regelbundet under hela dagen, då stannar cirkulationen upp och cellerna kan inte längre få bort allt ”skit” som bildas. Då lagras det vid cellerna tills cirkulationen startar igen. Då passar kroppen på att dumpa allt slagg i blodet när det ändå strömmar. Och det kan bli som en utrensning i kroppen.

Så välkomna förkylningen som kommer när du sätter igång att röra på dig och motionera. Den är ett tecken på storstädning i kroppen. Att kroppens celler försöker rena sig själva och få bort allt gammalt skräp som legat kvar från förr. Ta det lugnare de dagar du är förkyld och febrig men sluta inte att röra på dig. Hjälp kroppen att fortsätta julstäda inuti genom att hålla igång lätt. Det är främst att röra dig i vardagen. Sen kan du starta med promenader igen när kroppen är mer balanserad.

Blir du förkyld när du slappnar av efter en hektisk och stressig period så passar också kroppen på att städa när det ges möjlighet.

Ett annat sätt att städa är att köra en utresningskur, typ detox. Jag väljer gärna detox av märket Holistic. Testa och se vad du gillar och vad som fungerar. Städa lite innan jul så mår du bättre även under julhelgerna.

Lycka till med städningen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lucka 18 – dags att julstäda

  1. Annalisa Mardis skriver:

    What i do not understood is if truth be told how you are now not really much more neatly-favored than you might be now. You’re so intelligent. You already know therefore significantly in terms of this matter, made me for my part consider it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated unless it’s something to do with Woman gaga! Your own stuffs excellent. Always handle it up!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>