Lucka 20 – return to sender

En bekant sa något så härligt till mig. Hon berättade hur hon har spikat ihop sitt brevinkast på jobbet för hon inte vill ha någon reklam och annat skräp. Så de som kommer med reklamen måste ta med den hem igen.

42-16604421

Fast vissa försöker nypa fast den i brevlådans kant, där den kan hänga och fladdra någon timme innan den dunsar ned. Andra försöker lägga den på golvet framför dörren för att påtvinga kvinnan reklamen. Men hon vill inte ta emot. Return to sender. Budbäraren får bära tillbaka reklamen när det inte finns någon mottagare.

På samma sätt kan vi bestämma oss för att inte ta emot negativa tankar och attityder av någon annan. Return to sender. Ingen hemma som tar emot.

Eller att välja att inte lyssna på våra ibland helt onödiga tolkningar som vi gör av situationer. Den där rösten där inne i huvudet (ja, den finns hos alla, även icke-skizofrena personer) som bara pratar om det gamla vanliga. Som en gammal LP-skiva – för er som minns dem – som har hakat upp sig i samma gamla spår: ”Jag kan inte, jag vet inte, jag är för klumpig, jag är för tjock, ingen tycker om mig, jag måste klara mig själv, det finns ingen där för mig, vad sur han/hon lät, han/hon tycker nog inte om mig, vad ful jag är…” Känner du igen?

Ord och meningar som inte hjälper dig utan stjälper dig. Skippa alla tolkningar. Se till fakta. Det här hände. Vad ska jag göra nu. Utan tolkning. Det kan bli julens stora utmaning.

Jag har redan antagit den. Är du med?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lucka 20 – return to sender

  1. Isreal Elledge skriver:

    It’s really a cool and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>