Lucka 23 – i hur många delar kan man dela sig?

Dan före dopparedan. Kanske en helt vanlig arbetstorsdag för vissa. Kanske en lååång dag av väntar för andra – främst barnen.

Mina barn har längtat till den här dagen så de kan börja längta till julafton. Rätt sjysst tänkt…

Christmas stockings

Jag funderar över den viktigaste känslan jag ska ta med mig idag och imorgon på julafton. Hur vill jag må och hur vill jag känna? Fundera du med. Vad är viktigast att göra för att nå den känslan? Vilka tankar ska jag tänka?

j0438992

Jag stannar vid att dagarna ska fyllas av närvaro. Vad nu närvaro är för något. Närvarande kan man ju vara med kroppen men hur är man närvarande mentalt? Ofta vill vi vara närvarande med allt på samma gång. Barnet sitter och pysslar och vill ha hjälp. Samtidigt för vi en dialog med sambon medan vi lagar mat. Mobilen plingar till plötsligt och vi tar upp den för att kolla om smset var viktigt. Är det närvaro? Äkta närvaro? Att dela upp sin uppmärksamhet i hundrafemtioelva delar.

Men måste man umgås med bara en i taget för att vara närvarande? Eller hur mycket kan man dela sig? Hmmm…

Äkta närvaro tror jag kommer från en lugn känsla. Ett riktigt möte mellan personer utan stress och utan att hjärnan och tankarna är på annat håll. Det är därför ett hårt träningspass kan kännas så befriande och att man är så närvarande – hjärnan stängs av och man är BARA i träningen, i rörelserna.

Tänk att sträva efter samma uppfyllda känsla i alla möten idag och imorgon. Att våga säga ”nej” eller ”vänta lite, jag är upptagen just nu, snart hjälper jag dig/pratar med dig…”. Som det gamla ordspråket: att säga nej till något innebär att vi säger ja till något annat. Kanske vi måste säga nej till något för att få full närvaro i harmoni och lugn. Att mötas och SE den andra.

Love (Two red hearts)

Det ska jag sträva efter. Vad ska du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lucka 23 – i hur många delar kan man dela sig?

  1. Regenia Duet skriver:

    I am not very good with English but I find this rattling easy to interpret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>