Core – vad tränar du egentligen?

Det är rubriken på den föreläsning jag ska hålla på Nikes event i Frescati idag. Vad jag ska prata om? Våga vägra sit-ups, typ.

Det är så ofta som jag går på corepass som man tänker mage. Och så nöjer man sig med att göra en massa magövningar och rörelser i olika riktningar. Och basen är i situps i miljoner variationer.  Men hur ofta är det som du befinner dig i den ihopkrupna positionen när du ska kunna hålla magmusklerna spända? Inte så ofta. I stället är det i upprätt läge som du vill att magens djupa muskler ska kunna slå på och aktiveras. Det handlar om att stabilisera ryggraden så den kan befinna sig i trygga positioner.

Det blir spännande att se hur mina tankar tas emot av instruktörseliten. Många vet redan så klart om det här. Medan andra inte riktigt har tänkt tankarna fullt ut.

Jag vill idag öppna ögonen och göra alla nyfikna. Sen går det inte att lära ut allt på en enda timme. Men då har vi ju våra funtionella tränarutbildningar under 5 dagar där vi tar upp allt detta.

Jag ser fram emot en rolig dag!!

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Core – vad tränar du egentligen?

  1. Pingback: Core – Vad tränar du egentligen? « Sussi’s blogg om träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>