Motion med modersmjölken, typ

Jag fick ett mejl från en av de personer som jag tränar: ”… jag beslutade att ta tag i min övningar och börja använda det gummiband jag har. Min nya ide är att göra dem när min dotter är vaken. Förr, när jag försökte göra dem när hon sov, så blev det inget alls. Jag började  tvätta, städa, fixa o dona när hon väl sov. Nu får min dotter se träningen som underhållning. ”

Jamen det är ju så rätt! Dels får mamman träningen utförd. Och dels ger hon sin dotter en fantastisk start här i livet. i och med att hon redan från barnsben ser att träning är en naturlig del av vardagen och något som man ”bara gör”.

En stor anledning (tror i alla fall jag) till att jag jobbar med träning och motionerar själv är att min pappa blev hjärtsjuk när jag var 3 år gammal. Han ”dog” kliniskt sett  i en hjärtinfarkt. Bakgrunden var att en patient till honom bet honom i fingret – han var tandläkare. Bakterierna vandrade med blodet och satte sig slutligen i hjärtat, och förmaken slutade fungera.
Läkarna fick igång honom ogen och han fick råd/order om att träna regelbundet (eller dö, typ). Så han och mamma började motionera och knöt på 70-talet på sig joggingskorna. Jag och syrran hängde med på rundorna på landet och tyckte därefter det var hur naturligt som helst.

Så mitt råd är att inte ha dåligt samvete för att du tränar med dina barn eller på en tid när barnen är vakna eller ser dig. Tänk i stället på vilken fin start du ger dina barn! Motion kommer att bli en naturlig del av livet. Något som föräldrarna gör naturligt. Så kör på, säger jag!

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>