Orkar inte med mig själv

Årets första löptur igår. Med nya tekniken som Rubin McRae från Running Sweden vässat fram. Den är inte klar men en bit på väg. Men. Jag jag har inte ork nog för min egen teknik!

Det nya är att flytta fram tyngdpunkten något på foten så jag inte överbelastar vader o hälsenor så mycket. Och så ska jag tänka tanken att foten ska ned i underlaget så snabbt som möjligt. Hur det går? Riktigt bra. Hälsenan känns inget alls när jag springer så. Men jag lyckas bäst att hålla tekniken i högre tempo. Som jag inte orkar hålla! Måste förbättra formen!

Tempot för den nya tekniken är ungefär 4 minuter per kilometer. Många av er tycker nog det är en baggis men jag som mest ”skönlunkar” orkar inte med det tempot på mina 7-12 km rundor. 4.30 har jag lätt sprungit -men då med min gamla stil. Nu ska muskler o senor stärkas på nytt sätt. Och då blir 4 minuters tempo för snabbt för mig.

Så nu är det intervallträning för hela slanten. Och jobb med att försöka sätta den nya tekniken även i långsammare tempo. Känns fantastiskt bra i hälsenan så långt. Och skoj är det. Men nu kan jag inte längre lufsa runt o tänka på livsfrågor. Eller bara låta hjärnan ha det lugnt o tyst ett tag. Men det kommer nog också snart. Lite mer träning så…

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>