Alla hjärtans present till dig själv

Alla hjärtans dag. Dagen då man ger kärlek och omtanke. Vilka alla hjärtans presenter ger du dig själv? För vilken annan person är viktigare i livet än du själv? Utan din kropp och ditt sinne kan du inte ta hand om andra, inte älska andra och inte uppleva livet. Så vad ger du för kärlekshandling till din kropp och/sinne idag?

j0440319

Själv startade jag med en härlig morgon, lugn trots lite för optimistisk tidsplanering. Sen skön djupavslappning och meditation för att stilla sinnet och fylla den med sköna tankar. Bra jobbtimmar.

Nu ska jag ut och motionera i det fina vädret. Ge mig själv en dos endorfiner, dagsljus, glädje. Njuta av rörelsen, andningen, hjärtats slag. Sen lite egenkroppsträning för balans och styrka. Därefter hämtar jag mina kära barn och har dem nära.

Vad ger du din kropp idag? Ett extra träningspass? En härlig promenad? Extra motion och rörelse!
Vad ger du sinnet? Yoga, skogspromenad eller meditation? Eller att vara nära de som du håller av?
Sen kan man alltid krydda med en skön varm dusch, massage, ansiktsmask… Allt som ger njutning och stimulerar till att oxytocin frigörs – det viktiga hormonet som får oss att lugna ned oss och njuta.
Och njuta av god OCH sund mat som gör både tunga och kropp glad.

Skön alla hjärtans dag!

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla hjärtans present till dig själv

  1. Sirpa skriver:

    Hej Kattis! Vilket fint inlägg – håller med :-)
    Själv har jag både gett ut kärlek (och förhoppningsvis lite träningsvärk och endorfiner) till mina PT-kunder på gymet. Sen har jag gett mig själv välbehövlig Redcordträning och en god och näringrik sen lunch. Nu lite skrivbordsjobb (stående för att ge ryggen kärlek) och sedan hålla box-pass lite senare. Har pussat lite på barnen – en perfekt dag! Nu kom just David hem med kramar, goda nyheter och en flaska bubbel! Här ska firas! Kram o hälsa <3

  2. admin skriver:

    Tack! Spännande, vad ska ni fira för besked…? Stockholmslägenhet…? Stor kram o skön kväll till er båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>