Glida, hoppa och balansera

Igår var det så dags. Jag körde i Family Park här i Lindvallen. Den ligger precis bredvid Pink Park där en massa hopp är uppbyggda, liksom rails – det vill säga boxar/stänger som man kan glida  på med skidorna. Man åker upp mot ”boxen”, hoppar till lätt och landar med skidorna 90 grader åt sidan så man kan glida längs med den hala boxen. Sen hoppar man till igen och landar med skidorna i rätt riktning. Eller baklänges om man vill det hellre. Så HIMLA kuuuuul!

Med mig fick jag två skidlärare. De erkände att de var lite lätt skeptiska innan när de såg bokningen: en 43 årig kvinna som vill in i Pink Park. Skidläraren tog på sig en extra tröja för att slippa stå och frysa… Men frysa gjorde han inte!
Först körde vi lite i den mjuka nysnön som kommit under natten. Tre decimeter! Skogen! Tjohoo! Så till pink park. Där visade de och vi körde ned, klättrade upp, körde ned, klättrade upp, körde ned, kl…. 8-10 gånger. Jag måste ju få in känslan innan man åker vidare. Racet ned igen i den mjuka snön och upp igen. Ahhh, så roligt!

Så nu kan jag glida längs de enklaste railsen. Och jag står rätt på skidorna. Så nu är det bara träning som gäller. Och att våga vrida upp 90 grader.

Efter lektionen tackade lärarna och sa förvånat att de haft riktigt skoj och tackade för energin – sällan man ser sånt.. Härligt att höra. Och jag förstår deras förutfattade meningar. Vuxen är man om man tar det lugnt och försiktigt. I Pink Park är det mest 10-18 åringar. Och så jag som en ”gammal kärring”. Varför vågar inga andra sig dit? Det är rolig lek. Härlig balansträning. Rolig utmaning på nytt sätt. Så skoj att våga leka och testa.

Så idag ska jag och mina barn dit igen. Den äldsta på 8 år tyckte det var liiiite pinsamt med morsan i Pink Park. Men han skrattade mest. Sen åkte han iväg med sin skidlärare ut i skogen och körde gupp. Åh vad jag längtar till om något år då vi alla tre kan köra omkring i systemet och leka runt på skidorna.

Solen strålar utanför fönstret nu. Någon minusgrad. Ny snö igen. Näe, måste ut i backen nu! Sista dagen här i Sälen för denna gång.

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Glida, hoppa och balansera

 1. Evalena skriver:

  Underbart! Någon sa att ” Bli äldre är ett måste men inte att bli vuxen” och det ligger något i det i allafall om man tänker vuxen som något lite tristare. Det är sån frihet att inte begränsa sig av vad man tror andra ska tycka och tänka. Vi dömer ofta ut oss själva innan vi ens ger andra chansen att döma oss!

  Lärde mig åka bräda gjorde jag när jag var 38 och nu strax innan 40 gjorde jag mina första små hopp i Hammarbybackens Fun Park!

  Vi 60 -70 talister kanske inte blev rustade med det självförtroende dagens 90-talister har men vi kommer igen nu när vi ”terapiat’ klart och inser att världen är till för att lekas i (talar för mig själv förstås).

  Ha en härlig dag i backarna!

  /Evalena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>