Köpa omtanke i hjärtform

Alla hjärtans dag. Affärerna svämmar över med hjärtan i tyg, plast, papper, gele, skum, choklad… Yttre bevis för att visa sin uppskattning. Och visst är det bra och fint. Och visst fyller de en funktion också.

Love (Two red hearts)

Men vad spelar ett köpt tyghjärta för roll egentligen? Är det inte närvaron med de du älskar som är viktig? Sen kan ett hjärta i någon form förstärka det du känner. Alla hjärtans dag handlar väl om att ge kärlek till de man håller kära.

Hur många köper inte hjärtan och struntar i närvaron? Väljer bort personer som man säger sig älska och vilja leva med. Eller är det äkta omtanke man köper? Så man själv ”slipper” vara där, fysiskt närvarande? Kan ett hjärta i någon form ersätta äkta kärleksfull närvaro med de man älskar? Jag tror inte det. Vad tror du?

Att vara nära de man älskar är den bästa gåvan på alla hjärtans dag, tycker jag. Vilka väljer du att ha nära denna dag? Vilka väljer du bort – medvetet eller omedvetet? Vad säger det om dina relationer med personerna?

Jag försöker hålla mitt hjärta och sinne öppet och balanserat idag. De som vill vara nära mig får det. De som inte önskar vara i min närhet slipper det. Jag noterar och funderar på vad det betyder.

Kram!

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Köpa omtanke i hjärtform

  1. Some truly superb information, Glad I observed this.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>