Kjoltvånget skjuts upp litet

En liten notis i dagens DN skriver om att det blivit starka protester mot internationella badmintonförbundets kjoltvång hos kvinnliga spelare. Bra det i alla fall. Att det blir reaktioner. Det står även att de nya reglerna skjuts upp. En månad. Mest för att kvinnorna ska hinna anpassa sig till de nya klädreglerna.

Det står även att läsa att kvinnor fortsättningsvis även får ha shorts på sig. Bara dessa är under kjolen! Märkligt. Och bra. Hoppas hoppas någon har ordentliga shorts på sig och sedan en liten mini-minikjol ovanpå som ser ut som ett litet bälte på shortsen. Då är ju i alla fall kjolen där. Fast risken blir väl att männen uppfattar den lilla minikjolen och tänker att ahaaa, kvinnor vill ha korta kjolar, vi sätter regler för hur långa kjolarna ska vara  – bara minikjolar!

Tycker du att jag far ut orättvist mot männen. Och anklagar alla för gubbsjuka. Ja, tacka tusan för det när gubb-väldet antar så knäppa regler.

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kjoltvånget skjuts upp litet

  1. When I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any way you may remove me from that service? Thanks!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>