Gillar att cykla!!!

Javisst! Jag tänkte på det senast idag. Jag gillar faktiskt att cykla igen. Det är många år sedan det kändes kul att cykla till och från ställen. Väldigt, väldigt många år faktiskt.

Jag är uppvuxen på 70-talet och då var det oljeKRIS! Att lämna ett rum hemma utan att släcka lampan, det var omöjligt. Och ville du ta dig någonstans så var det bara att gå eller cykla. Skjutsa med bil? Ha, ha, ha… inte kan man slösa olja så. Det var ju oljeKRIS! Eller så fick man köpa ett tunnelbanekort, men det kändes ofta för dyrt. I alla fall på sommaren. Då kunde man cykla. Och på våren och hösten med.

Så jag cyklade och cyklade och cyklade. Visst, jag bodde bara några kilometer/en mil utanför stan men ändå. Det blev många vändor med cykeln. I ur och skur. Och när jag efter kvällsträning cyklade hem i ösregn, trött och blöt. Då tappade jag liksom tjusningen med att cykla till och från ställen. Cykeln blev ett himla trist transportmedel. Ett måste.

Så när jag sedan kunde skippa cykeln blev jag GLAD! Jag gillar verkligen att gå och springa till och från ställen så nog har jag vardagsmotionerat alltid. Men det där med cykeln. Det gav mig rysningar. Men visst har jag cyklat ändå. Trampat fram och tillbaka. Fokuserat på omgivningen för att få en positiv upplevelse. Skippat dagarna då det regnat eller stormat som mest.

Men i år känns det faktiskt SKOJ igen! Helt otroligt. Efter cirka 20-25 års väntan. Jag längtar faktiskt lite efter mina cykelturer de dagar jag inte kan cykla av olika anledningar. Känns härligt!

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gillar att cykla!!!

  1. Santina Houzah skriver:

    Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>