Vårsolen ger mindfulness

Nyss hemkommen från en härlig vecka på Mallorca kan jag bara sammanfatta att sol och värme gör underverk med oss människor. I alla fall oss nordbor. Jag tänkte speciellt på det idag (söndag) när solen strålade över oss 08:or och alla som kunde troligen sökte sig ut till ljuset och värmen. Plötsligt ser alla lite gladare ut. Går lite långsammare. Stannar till och ser sig omkring lite mer. Njuter helt enkelt. Och upplever nuet lite mer. Mindfulness!

Samtidigt gillar jag verkligen årstidernas variation. Vi pratade om det när vi var nere på semestern, jag och min mamma. Tänk att alltid bo i ett soligt och varmt land. När kontrasterna uteblir så blir solen och värmen vardag. Vad längtar man till då? ÄNNU varmare? Ännu mer sol? Eller kanske kallare?

Jag gillar verkligen året som gått: varm sommar, fin höst, RIKTIG vinter (även här i Stockholm) med snö och kyla, fin vår. Och så hoppas vi på varm sommar igen. Tänk vilken förmån att få uppleva skillnader – helt naturligt.

Att leva ett liv i bara värme, det är för mig som om EKG kurvan skulle gå rakt fram hela tiden. Död. Inget händer. Ingen skillnad. Så jag uppskattar verkligen skiftningarna. Och gillar så klart när värmen kommer tillbaka. Som veckan på Mallorca. Eller den soliga och fina vårdagen idag.

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vårsolen ger mindfulness

  1. Estrella Iarocci skriver:

    I actually wanted to post a simple note to say thanks to you for some of the superb tips and hints you are giving out at this website. My long internet look up has at the end been paid with good quality details to go over with my company. I ‘d believe that many of us site visitors are undeniably lucky to live in a perfect place with very many perfect professionals with insightful ideas. I feel very privileged to have used your web site and look forward to really more cool minutes reading here. Thank you again for all the details.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>