Rensa huvudet

Mina dagar är just nu lite upp och nedvända. Anledningen är stora frågor privat som ställer saker och ting på ända. Mycket tid och engagemang går åt till att sitta i möten, förhandlingar och andra saker som lätt kostar energi. Lite, lite energi läcker omärkligt ut varje dag. Hela tiden. Och när det gått någon månad så börjar det kännas av. Och nu när allt kulminerar i slutet av juni så blir de faktiska mötena fler. Vilket tydligt lätt tar energi.

Så frågan är – som jag så klokt fått mig ställd av Kari – hur vill jag må under den här tiden. Hur vill jag må? För det är ändå jag själv som bestämmer hur jag vill förhålla mig till det som sker. Jag kan bli bedrövad, ledsen, krigisk, arg, uppgiven, deprimerad… Oavsett hur jag bestämmer mig för att må så kommer de faktiska händelserna att ske. Så frågan är hur jag vill må.

Lugn och balanserad är mina ord. Glad i nuet.

För mig blir då motionen en viktig del. Visst är träning viktig även annars men när jobbiga saker händer i omgivningen blir det än viktigare att sköta om kroppen och sinnet. Att förse kroppen med näringsrik mat – inte bara kalorier. Att motionera och röra på mig för att bygga upp. Att ösa på i ett grymt fys-pass för att blåsa bort alla tröttande tankar. Att få njuta solen och vinden samtidigt som kroppen rör sig.

Motionen gör mig balanserad. Eller hjälper mig rättare sagt att finna balansen.

Så även vid jobbiga eller stressiga tider kan det vara bra att hålla fast vid sina motionsvanor. De ger en stadga och en rutin. De ger dig styrka och ork att fortsätta lite till. Håll fast vid det som stärker dig när det är tufft. Ta hand om din kropp. För var tusan ska du annars bo?

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rensa huvudet

  1. Guy Ohearn skriver:

    This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>