Kropp och knopp

Förra veckan var jag på en fantastisk kurs som Kari Paues håller. Kursen hamnar väl under ”personlig utveckling” men det känns som en så uttjatad term att jag har svårt att se att denna kurs passar in där. Men det är så klart bara mina egna tolkningar och värderingar av ordet Personlig utveckling :-) . Läs mer på www.pauesproduktion.com

Nåväl, vi höll till på en underskön kursgård, Skeppsudden, mitt emot Kolmården. På morgonen kunde man ibland höra apornas sång över vattnet. Kändes nästan som man var i djungeln. Dagarna startade med en utrensande meditation, och sen var det övningar och utmaningar hela dagarna. Och riktigt fantastisk mat, lagad på plats. Vegetarisk. Varierad. Kanongod!

Under veckan var det träningsförbud! Hjälp! Tänkte jag först. Att inte få träna. Men de fysiska delarna under kursen var många så kroppen fick sitt naturligt ändå. Sen pågick det så många tankar och processer i huvudet och i hela kroppen att kroppen inte riktigt hade orkat tillgodogöra sig mer motion. Sen var det riktigt häftigt att både se och känna hur kroppen, mimiken och hållningen ändrades i takt med att humöret växlade och gamla sorger och händelser kunde släppas. Så coolt hur allt hänger samman. Att än en gång så tydligt få uppleva hur kropp och knopp hänger ihop.

Själv känner jag mig som lite ”pånyttfödd”. Bort med det gamla. Låt det bara finnas där, utan att värdera eller lägga energi på det. Det som har varit, det har varit. Frågan är vad jag vill framåt. Och i vilken energi och känsla jag vill befinna mig. Katarina 2.0, typ. Uppgraderad, rensad på onödig last.

Jag får en varm känsla inuti mig när jag tänker på alla härliga personer som så rikt delat med sig av sina erfarenheter under veckan. Det blev en fantastisk upplevelse och resa. Underbart tillåtande och högt i tak. Och Kari är fantastisk i att leda alla till rätt ställe vid rätt tidpunkt. Att så mycket kan hända under 6 dagar! Cooooolt!

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>