Flow i löpning

Efter den härliga kursen för Kari Paues med morgonmeditationer varje dag så kändes det naturligt att fortsätta morgonträningen. Stack ut på en löptur på måndagen. Sprang i lugna och starka tankar. Hittade flowet. Ingen kamp, inget motstånd. Bara följa kroppen och energin.

Den vanliga korta morgonrundan tog bara knappa 19 minuter! Mot vanliga 24 minuter. Helt otroligt. Och jag som tyckte jag tog det lugnare än vanligt. Sprang utan trycket framåt, utan känslan att trycka fram kroppen. Lyssnade till kroppen och flöt med. Och så fort det gick! Häftigt!

CBR002091

Tänk att ge upp kampen även vid träning. Att använda kraften i stället för att jobba mot den. Typ som Parkour. Där utnyttjar man kraften och jobbar MED den. Medan vi som traditionellt är i ”fitnessbranschen” jobbar mot – vi lyfter och trycker och jobbar hårt. I stället för att få kraften från marken och bara följa med den. Snacka om closed kinetic chain!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flow i löpning

  1. Donnie Pajtas skriver:

    Throughout the awesome design of things you actually receive an A+ with regard to effort and hard work. Exactly where you actually confused us was in the facts. As they say, the devil is in the details… And it could not be more true in this article. Having said that, let me inform you exactly what did give good results. The writing is definitely extremely engaging and that is possibly why I am making the effort to comment. I do not make it a regular habit of doing that. Secondly, despite the fact that I can notice the jumps in reason you come up with, I am definitely not sure of exactly how you appear to unite your points which produce the actual final result. For right now I will, no doubt subscribe to your position but wish in the foreseeable future you link your facts much better.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>