Flow i löpning

Efter den härliga kursen för Kari Paues med morgonmeditationer varje dag så kändes det naturligt att fortsätta morgonträningen. Stack ut på en löptur på måndagen. Sprang i lugna och starka tankar. Hittade flowet. Ingen kamp, inget motstånd. Bara följa kroppen och energin.

Den vanliga korta morgonrundan tog bara knappa 19 minuter! Mot vanliga 24 minuter. Helt otroligt. Och jag som tyckte jag tog det lugnare än vanligt. Sprang utan trycket framåt, utan känslan att trycka fram kroppen. Lyssnade till kroppen och flöt med. Och så fort det gick! Häftigt!

CBR002091

Tänk att ge upp kampen även vid träning. Att använda kraften i stället för att jobba mot den. Typ som Parkour. Där utnyttjar man kraften och jobbar MED den. Medan vi som traditionellt är i ”fitnessbranschen” jobbar mot – vi lyfter och trycker och jobbar hårt. I stället för att få kraften från marken och bara följa med den. Snacka om closed kinetic chain!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>