Myggmat! Hjälp!

Jag formligen ÄLSKAR bär. Framför allt när de plockas direkt i skogen eller från buskarna. Jordgubbar, hallon, blåbär, svarta vinbär, röda vinbär, vita vinbär, smultron, krusbär… Mmmmmm. Och så där lagom solvarma. Finns få saker som slår den smaken. Och att sen äta de förstnämnda tre med mjölk och socker. Kulinariskt!

MP900227602[1]

Nu är blåbären klara här i Finland. Stora fina bär. Dignar på blåbärsriset. Jag, mamma 81 år och mina barn på 6 och 8 år gav oss ut i blåbärsskogen i går eftermiddag. Sol och varmt här. Men för att klara myggen måste man ha långärmat och långbent. På med allt och iväg. I början var väl myggen ganska snälla. Men sen!!! NU minns jag varför jag inte längre gillar att plocka blåbär!!! Jag avskyr myggen!!! De formligen kastar sig över en, en sådär en miljon mygg på bara lilla mig. De äter genom byxor och långärmade kläder. De suger i sig fingrarna. Överallt är de och surrar.

42-15200409

Så går man så där långsamt för att förbruka så lite energi som möjligt. Och för att skapa så lite värme som möjligt. Men så kommer de. Och man börjar vifta lite. Går liiiite snabbare. Och då blir man VARM! Och myggen formligen ropar på alla sin myggkompisar att komma och festa på svett-tjejen som är ute och går i skogen. Gratis mat!

Om det blev några blåbär? Ja, vi fick två liter i alla fall. Killarna fick nog av att leka myggmat efter 15 minuter. Tack och lov hade vi tagit bilen till blåbärsskogen (ja, jag vet – visst är det lite lat-varning här!). Mamma med riktigt onda och trötta ben blev mer än myggmat där hon blev tvungen att sitta i skogen och vila emellanåt. Själv plockade jag av bara f-n för att bli klar och kunna åka hem igen.
Med skräck minns jag hur jag och min syster av någon outgrundlig anledning plockade en 10-liters hink blåbär PER MAN när vi var unga innan vi begav oss hemåt. Snacka om myggmat! Det var där som min olust för blåbärsplockning föddes. Det kom jag på nu. I blåbärsskogen.

Men bären var uuuuunderbara! Och de smakade än bättre med tanke på all svett och myggbett som de kostat :-) Om det blir fler gånger. Mjaaa. De har ju faktiskt ett torg i kyrkbyn 14 kilometer bort där de säljer blåbär…

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och matvanor, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Myggmat! Hjälp!

  1. Gregory Kalmbach skriver:

    I enjoy you because of all of the effort on this web page. My aunt take interest in engaging in investigation and it’s really easy to see why. Many of us know all relating to the lively ways you present very important guidance on the web blog and as well as cause participation from some others about this area then our own daughter is without a doubt being taught a great deal. Enjoy the rest of the year. You are performing a really good job.

  2. yeezy shoes skriver:

    I must convey my admiration for your kindness supporting men and women who require assistance with this important matter. Your personal dedication to passing the solution all-around had become extremely advantageous and have surely encouraged workers much like me to attain their aims. Your entire useful instruction implies a great deal to me and substantially more to my office colleagues. Thanks a lot; from each one of us.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>